Bemutatkozás, Cégismertető

A Város-Központ Épületgondnokság Kft. 1996. óta működik folyamatosan. Tevékenységi körébe tartozik elsődlegesen a társasházak közös képviselete, valamint a társasházak üzemeltetésének teljes körű ellátása. Jelenleg 25 épület, közel 4500 lakásának a képviseletét látjuk el a IV. kerületben. A tevékenységünket magasan képzett, nagy gyakorlattal rendelkező műszaki és könyvelési szakemberekkel a jogszabályokban rögzítettek alapján látjuk el. A könyvelés az e célra kifejlesztett számítógépes rendszerrel történik az érvényes számviteli előírások szerint. Ahogy minden területen, a társasházkezelésben is évről-évre jelennek meg újdonságok, új megoldások, új lehetőségek és új feltételek. Büszkék vagyunk arra, hogy ezen új kihívásoknak eddig maradéktalanul eleget tettünk, és arra törekszünk, hogy ezután se legyen ez másként.

Cégünk 2005-ben elsők között tette lehetővé ügyfeleinek a csoportos beszedési megbízást, 2007-től pedig az adótörvénynek megfelelően, elektronikus ügyfélkapun keresztül működő online társasházi adóbevallásokat készítünk. Minden általunk kezelt társasháznak megvan a felelős műszaki és könyvelési előadója. Az épületek karbantartását, javítási munkáit, az azonnali beavatkozást igénylő hibaelhárítást a társasházakon gyakorlatot szerzett és a tulajdonosok bizalmát élvező vállalkozók útján végeztetjük, ill. nagyobb volumenű felújítási munka esetén több árajánlatból a Társasház számára legkedvezőbb ajánlatot adó kivitelezőt választjuk. Nincs meghatározott, állandó kivitelezőnk, az adott felújítási, karbantartási munkáknál a kerületi és közeli kivitelezőket preferáljuk a költségek csökkentése érdekében (pl.: kiszállási ktg.), illetve az adott munkára vonatkozóan beérkezett árajánlatok elbírálásánál a költségek, a referencia munkák és természetesen a minőségi I. oszt. munkavégzés a meghatározó.

Műszaki felmérést minden esetben végzünk az átvett épületeken, erről jegyzőkönyv is készül, ebbe bárki betekinthet. Ilyenkor az épület pince szintjétől a tetőszintig műszaki állapotfelmérés történik. Minden esetben megbizonyosodunk, hogy a kötelező illetve szakhatósági előírásoknak megfelelő munkálatok, dokumentációk megvalósultak-e (pl.: érintésvédelem, tűzvédelem, villámvédelem, OTSZ, felszálló száraztüzivezeték, füstelvezető rendszer, szellőzők, gázalapvezeték műszaki bizt. felülvizsgálata), az esetleges szakhatósági büntetések elkerülése érdekében. A munkálatok elvégeztetésénél fontos szerepet töltenek be az anyagiak is, természetesen a felállított priorításoknak megfelelően rangsorolva kerülnek kivitelezésre a munkálatok, a törvényi előirások alapján végzendő munkák előnyt élveznek. Mivel egy szakhatósági ellenőrzés után büntetés megfizetése mellett kötelezik a Társasházat a szükséges kivitelezésekre.

Minden társasházunk rendelkezik megtakarítással! Nincs eladósodott épületünk!

Kérjen ajánlatot

Kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy a társasházainknál likviditási problémák ne forduljanak elő. Elmondható, hogy az általunk kezelt valamennyi épület jelentős pénzügyi tartalékkal rendelkezik, amely lehetőséget biztosít arra, hogy az épületek műszaki színvonalát folyamatosan fenntartsuk, fejlesszük. Több társasházunk döntött úgy, hogy teljes körű felújítást szeretne, ezeknél az energetikai és finanszírozási tervek elkészülte után, a pályázati lehetőségek figyelembe vételével indulhatnak meg a munkálatok.

Több épületet vettünk már át jelentős közüzemi díj tartozással (volt közöttük 25 millió forintos tőketartozással rendelkező is!), mára már ezek az épületek is indulni tudnak ezeken a pályázatokon, mert az előminősítésük alapján megfelelnek az előírt feltételeknek. Fontos számunkra a megbízhatóság, ezért cserébe a tudásunknak és szakmai ismereteinknek megfelelően a legmagasabb színvonalon végezzük el a ránk bízott feladatokat.

Cégünk jövőbeli tervei:

  • a társasházkezelési szegmensben betöltött piaci pozíció stabilitásának erősítése

  • a kezelésünkben álló társasházak üzemeltetési stabilitása, megelégedettségük erősítése

  • az újonnan felmerült piaci igények feltérképezése, és az azokra való gyors reagálás képességének erősítése

  • vezetőink és beosztottaink szakmai tudásának folyamatos fejlesztése